قهوه خامقهوه سبز

قیمت دانه قهوه خام سبز در اصفهان

قیمت دانه قهوه خام، معیار اصلی تعیین کننده قیمت تمام فرآرده های قهوه است. قیمت قهوه خام و سبز در اصفهان، رقابت تنگاتنگی با بازار تهران دارد. بعضی از وارد کنندگان بزرگ قهوه در اصفهان فعالیت دارند و این شهر به عنوان پایگاه دوم قهوه خام و سبز شناخته می شود.

دانه قهوه سبز، یکی از سخت ترین انواع قهوه برای خرید و فروش است. چنانچه کسی اطلاعات کافی در رابطه با انواع دانه قهوه خام ندارد؛ بهتر است دانه ها را از یک مرکز معتبر خریداری کند. در یک مرکز خرید حرفه ای:

  • واردات دانه قهوه خام  پیوسته و ادامه دار است
  • مرکز مربوطه شناخت کافی از انواع دانه قهوه دارد
  • دانه قهوه سبز به صورت قانونی در این مراکز ارائه می شود
  • برای استفاده با مقاصد مختلف، می توان از یک مرکز حرفه ای مشاوره گرفت

دانه قهوه خام

در رابطه با دانه چای در ترکیه، حرف ها و نکات زیادی وجود دارد که لازم است به آن ها توجه شود. یکی از اصطلاحاتی که هنگام خرید دانه قهوه خام با آن مواجه می شویم، قهوه شسته شده و قهوه نچرال است. این اصلاح ها مربوط به فرآروی دانه قهوه سبز می شود. در واقع دانه قهوه، هسته ی میوه گیاه قهوه است که پس از انجام مراحلی به شکل دانه سبز به بازار ارائه می شود.

روش های فرآوری قهوه سبز و خام

  • روش مرطوب
  • روش خشک
  • روش مرطوب/خشک

فرآوری قهوه

روش مرطوب

روش مرطوب شامل مراحل زیر است:

  • جدا سازی پالپ گیلاس
  • جدا سازی لایه موسیلاژی توسط تخمیر و به صورت مکانیکی
  • شستشو دانه ها به منظور حذف لایه موسیلاژی
  • خشک کردن دانه ها در پوست کاغذی چسبیده به دانه به مدت یک تا دو روز در خشک کن های صنعتی و یا سه الی ۱۶ روز در آفتاب

روش مرطوب فرآوری، دانه های تمیزتر، اسیدی تر، پایدارتر و به طور کلی دانه های با ارزش تری نسبت به روش خشک تولید می کند. همچنین در این روش دانه های قهوه با دانسیته بالاتری تولید می شوند که نیاز به شرایط برشته کردن شدیدتری خواهد داشت.

روش خشک

روش طبیعی یا خشک به این صورت است که وقتی دانه ها به صورت جزئی و یا کامل بر روی درخت و داخل گیلاس خشک شدند، برداشت می شوند و سپس جداسازی دانه ها از گیلاس انجام می شود. همچنین می توان گیلاس های رسیده را به صورت خیس چید و بعد از خشک کردن پوسته ها را جدا کرد. روش خشک می تواند چندین هفته طول بکشد و در این روش قهوه با اسیدیته پایین، پیکر قوی تر و طعم خاکی بیشتری نسبت به روش مرطوب به دست می آید.

روش مرطوب / خشک

در این روش گیلاس های قهوه، به منظور جداسازی پوسته، غلاف گیری می شوند و سپس با لایه موسیلاژی خشک می شوند. این روش سبب افزایش شیرینی و وضوح بیشتر قهوه در فنجان نسبت به روش سنتی می شود.

نکته

دانه های فرآوری شده به روش خشک خیلی سریعتر برشته می شوند بنابراین برای روست باید از دما و روش روست ملایم تری برای آن ها استفاده شود

قیمت دانه قهوه خام

قیمت انواع دانه قهوه خام روبوستا و عربیکا در مراکز فروش اصلی کشور، تقریبا یکسان است و در موارد خاص می توان اختافی پیدا کرد. فاکتورهای زیادی باعث تغییر قیمت دانه های قهوه می شود. هر چند که نوسان قیمت ارز بر قیمت قهوه تاثیر می گذارد اما تنها دلیل تغییرات قیمت نیست. از مهمترین عوامل تغییر قیمت قهوه:

  • کمیاب شدن نوع خاصی از دانه که موجب افزایش قیمت می شود
  • رقابت شدید بین فروشندگان که موجب کاهش قیمت می شود.
  • فروش زیر قیمت ِ عرف بازار به جهت زنده کردن سرمایه
  • انحصاری بودن دانه خاصی از قهوه که معمولا منجر به افزایش قیمت می شود
  • نوسان ارز
  • سیاست های حکومت و دولت
  • مناسبت های مذهبی و اجتماعی
  • تغییرات فصلی

قیمت عمده قهوه سبز

معمولا قیمت عمده قهوه سبز روی سایت ها اعلام نمی شود. مهمترین دلیل آن، تغییر دائمی قیمت هاست. دلیل دوم ایجاد سر در گمی برای خریداران اقشار مختلف است. به عنوان مثال به تغییر قیمت های زیر توجه بفرمایید

  • قیمت دانه قهوه خام ویتنام در سال ۹۵ حدود ۱۱۰۰۰ تومان و در سال ۹۸ حدود ۳۱۰۰۰ تومان
  • قیمت دانه قهوه سبز  هندی پی بی و چری در سال ۹۵ به طور میانگین ۱۵۰۰۰ تومان و در سال ۹۸ تقریبا ۳۴۰۰۰ تا ۳۶۰۰۰ تومان است
  • قیمت های اعلام شده از سوی مراکز نهایت یک تا دو روز اعتبار دارد

نگهداری دانه قهوه خام

نحوه بسته بندی و نگهداری چای دبش ساده، بر کیفیت فنجان تاثیر می گذارد. تا کنون تمام دانه های قهوه در کیسه های کنفی و به عبارتی، در گونی بسته بندی شده و در کانتینر حمل می شدند. اما در این گونی ها، دانه قهوه از رطوبت و بو؛ در امان نیست. بهترین روش بسته بندی، بسته بندی در حلاء است اما این روش معایبی دارد:

  • هزینه بالا نسبت به گونی
  • تاخیر در بارگیری
  • ساده نبودن نسبت به گونی (لازم است که با مهارت بسته بندی انجام شود تا دانه های قهوه از خطر کپک زدگی مصون بمانند)
  • احتمال بروز خطا در بسته بندی (به علت عدم سادگی)

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا